Ensenyament amb Swami Satyananda Saraswati

“L’hinduisme durant mil·lennis ha seguit expressant de diferents maneres el mateix ensenyament sublim de les Upanishads”.

“Totes les tradicions indoeuropees tenen una cosmovisió molt propera. A causa de les religions del llibre, aquestes antigues tradicions varen quasi desaparèixer. En l’hinduisme trobem viva la seva essència que ha perdurat al llarg del temps”.

“A l’hindú no li cal tenir fe, no li cal creure en quelcom. L’hinduisme es basa en l’observació de l’ordre còsmic. L’hindú reconeix la sublim sacralitat que l’envolta”.

“El hatha ioga és per arribar al samadhi, la sublim absorció. El ioga de veritat és quan el iogui desapareix en el foc de la meditació on no queda res. En el silenci del res tot és reconegut”.

“Sempre tenim l’expectació que quelcom extern i en el futur ens farà feliços. No hi ha res en el futur ni fora nostre que ens pugui donar un goig etern. El iogui, seguint l’ensenyament del seu mestre, comença a buscar en el seu interior i reconeix la plenitud i el goig que és ell mateix”.

Swami Satyananda Saraswati

“El ioga i la meditació segons l’hinduisme” a La nit de les Religions.
14 de setembre, Centre cívic “El sortidor”. Barcelona