Del 26 d’abril al 13 de juliol d’enguany, Svami Satyananda Sarasvati autor del llibre  L’hinduisme, va visitar Argentina recorrent diverses ciutats d el’interior del país. Durant la seva estada, va dirigir seminaris i va pronunciar conferències en vàries universitates, tant públiques com privades.

Svami Satyananda Sarasvati va inaugurar la seva gira per aquest país amb una conferència sobre “La meditació: un camí cap el benestar”, que va tenir lloc el divendres 28 d’abril a la Universidad Tecnológica Nacional (UTN-FRA), a Avellaneda. Durant la conferència, Satyananda va abordar aquest tema central de la filosofia del ioga des de diversos textos tradicionals de l’hinduisme.

El 31 de maig, en la Universidad Nacional de Córdoba, Ciudad de las Artes, l’autor de L’hinduisme va donar una conferència titulada “La saviesa mil·lennària de l’Índia, la seva cosmovisió”. Durante la confèrencia, va descacar que “la tradició hindú no pertany només a l’Índi, sinó que correspon a l’observació profunda de les lleis que regeixen el cosmos i al coneixement d ela nostra essència”.

El 14 de juny, convidat per l’Instituto Universitario del Gran Rosario (IUGR), Svami Satyananda Sarasvati, va presentar el seu llibre L’hinduisme amb una gran concurrència, tant de l’àmbit acadèmic com de públic en general. L’autor, davant una audiència atenta i perceptiva, va exposar una síntesi dels pilars essencials d’aquesta tradició mil·lennària, combinant la calidesa de la seva aproximació vivencial a l’hinduisme amb el rigor acadèmic d’aquest text monogràfic.

En commemoració del Dia Internacional del Ioga, el 21 de juny, la Tecnicatura Universitaria en Yoga y Salud Integral de l’IUGR amb l’auspici de l’Ambaixada de l’Índia a l’Argentina, va organitzar a la Universidad Nacional de Rosario una conferència oberta titulada “Els Ioga Sutras de Patanjali”. davant una audiència de més de 300 persones, Svami Satyananda va exposar amb profunditat i saviesa els ensenyaments d’aquest text tradicional de la filosofia del Ioga.

En una senzilla cerimònia prèvia a la conferència, i en el marc d ela seva visita a Rosario, Svami Satyananda va ser declarat visitant distingit a través d’una resolució oficial del Consell Municipal de l’esmentada ciutat.

Finalment, el dia el 28 de juny va pronunciar una conferència sobre “La Katha Upanishad. El misteri de la mort i el camí Realitat Suprema”, convidat per la Universidad del Salvador, a Buenos Aires. La conferència va ser organitzada per la Facultat de Filosofia, Lletres i estudis Orientals de l’esmentada universitat i va tenir lloc a l’Escola d’Estudis Orientals. En aquesta conferència, orientada al público en general, Svami Satyananda va oferir una aproximació al coneixement d’aquest escrit essencial en la filosofia de l’Advaita Vedanta.

31/12/2017

Font: Fragmenta Editorial