Ensenyament amb Swami Satyananda

“Quan contemplo Surya, contemplo la meva pròpia essència. Quan contemplo la meva pròpia essència, contemplo Surya”.

“Una “ment lluminosa” significa: un intel·lecte subtil i purificat que pot indagar en la immensitat de l’espai del cor, l’espai de Surya”.

“Existeix una poderosa medicina per a quan et sentis tamàsic: aixeca’t d’hora, practica surya namaskar, repeteix els noms de Surya. El Gran Astre té cura de nosaltres i ens dóna vida”.

“El solstici se celebra en companyia de la kula, la família física o espiritual. Comença un nou cicle sagrat i en finalitza un altre. La família és el cor de la societat indoeuropea”.

“On es transmeten els valors sinó en el nucli sagrat de la família? Tingueu fills, agraïu als avantpassats el fet d’haver nascut i el poder formar part d’un antic llinatge en el qual es transmeten els valors eterns”.

“El més bell d’aquest cosmos no pot ser comprès. L’intel·lecte solar és el que pot reconèixer el Real, més enllà de tota noció. Sense aquest important pas, fruit de la gràcia, només naveguem en una mar de conceptes i teories”.

“Medita, contempla, ves cap al teu interior, aprofundeix, no et distreguis. Si tens un propòsit, afanya’t. Qui sap si tindrem suficient salut o un cos en el pròxim cicle!”.

“Que la meva conducta en aquesta roda del dharma sigui sempre impecable. Que el coneixement secret de la meva identitat amb Surya desperti dintre meu”.

 “Cerca en el cor de l’home i trobaràs al Sol” (antiga dita indoeuropea).

Swami Satyananda Saraswati
Celebració del solstici d’hivern 2019 a Kailas Ashram.