“La persona normal i corrent viu en la seva ment, viu a la perifèria. El camí comença quan descobrim en nosaltres una Realitat anterior a la ment”.

“Es dóna un moment molt especial en que ens adonem que, encara que se’ns concedissin tots els nostres desitjos, no seríem plenament feliços. La finitud del món relatiu no ens pot aportar la felicitat, la gràcia infinita. En aquest moment de maduresa apareix el mestre i comença el camí cap a la plenitud de la nostra essència”.

“L’ensenyança de les Upanishads ha de ser escoltada d’un mestre qualificat, per tal que pugui esdevenir la transmissió del Coneixement”.

“En realitat, estem cercant la Consciència que es manifesta darrere de tot. Si Swami pot parlar és per la Consciència, si vostès poden escoltar, és per la Consciència. La Consciència no té nom ni forma, no neix ni mor, no canvia, sempre existeix. Reconèixer-se a si mateix com a Consciència és quelcom inefable i majestuós”.

“La funció del Guru és guiar-te cap a l’interior per tal que desapareguis en el Gran Silenci. Quan desapareixes, et trobes”.

 

Swami Satyananda Saraswati

Conferència: “Mauna, el Silenci com a ensenyança en el context de les escoles upanishàdiques”.

Universidad del Salvador (USAL)
31 de maig de 2019 Buenos Aires. Argentina.

www.advaitavidya.org