Número especial de la revista “Hinduism Today” (gener – març 2014).

La revista dedica vint pàgines a exposar la situació de l’hinduisme a Europa, citant Portugal, Espanya, Itàlia, Suïssa, Alemanya, Holanda, Àustria, Txecoslovàquia i França.
Interessants articles que tracten sobre els temples hindús d’Europa cada vegada més nombrosos, dels tres ashrams o monestirs més importants (Gitananda Ashram a Itàlia, Omakarananda Ashram a Àustria i l’Ashram Vedanta Ramakrishna de França) i de com viure l’hinduisme plenament en el continent europeu.
En el resum final d’aquests articles, la revista menciona a Swami Satyananda Saraswati i a Advaitavidya. Aquesta és la traducció:
“Es coneix poc sobre la demografia del ioga a Europa i no s’han publicat estudis seriosos ni enquestes. Mentres que les escoles i classes en els centres són una porta a l’hinduisme per a milers d’europeus, aquells que han estat sumergits en ell durant dècades tendeixen a trobar o crear petits satsangs que dónen un suport a la seva pràctica. Generalment aquests petits grups són més avançats i molt més seriosos pel que fa al seu treball espiritual. Estan força units i poden tenir seguidors de diferents gurus entre ells.
 Un grup així pot trobar-se a Barcelona i les rodalies, Espanya. Segueixen els ensenyaments de Baba Muktananda i un renunciant iniciat per ell, Swami Satyananda Saraswati, un sannyasin espanyol que ha passat tres dècades d’intensa, solitària sadhana espiritual i estudi a l’índia, especialment a Tiruvannamalai. El grup, anomenat Advaitavidya, té cents de membres a diferents parts d’Espanya que acudeixen a les ensenyances i seminaris sobre el dharma hindú, estudiant els textos tradicionals sota la guia de Swamiji. Unes trenta persones formen el centre del grup, els quals segueixen sadhanas més profundes i aporten el seva (servei) necessari per als seminaris i retirs que tenen lloc al camp (…)
 
(…) El futur del ioga a Europa està decididament ascendint”.